Nu online! Gratis Ebook: 5 onmisbare tips om je creatieve werk te delen & verkopen via Instagram. Download hier

Tijdmanagement voor creatieven

Creativiteit, Productiviteit, Time management

Tijdmanagement voor creatieven

Creativiteit, Productiviteit, Time management
Als creatief persoon is het gemakkelijk om je te laten meeslepen in het proces van creëren. Voor je het weet, zijn er uren voorbijgegaan en heb je weinig concrete vooruitgang geboekt. Hier een paar tips om je te helpen bij het beheren van je tijd als creatief persoon.

Maak een planning

Maak een planning voor je dag, week of maand. Zet je to-do’s op een rijtje en bekijk hoe lang je aan elke taak wilt en of moet werken. Kijk ook naar de prioriteit van de taken. Door een planning te maken, houd je jezelf verantwoordelijk en zorg je ervoor dat je aan de belangrijkste taken werkt.

Stel deadlines

Stel deadlines voor jezelf en communiceer deze met iemand die je accountable houdt. Door een deadline te hebben, ben je gemotiveerd om je werk op tijd af te maken. Dit kan ook helpen bij het prioriteren van taken.

Elimineer afleidingen

Elimineer afleidingen tijdens je werktijd. Zet je telefoon uit, sluit je e-mail en zorg ervoor dat je op een rustige plek werkt. Dit helpt je om gefocust te blijven en je werk sneller af te maken.

Werk in blokken

Werk in blokken van tijd. Plan een bepaalde tijd in voor het werken aan een taak en neem daarna een pauze. Dit kan je helpen gefocust te blijven en voorkomen dat je te lang aan een taak werkt. Gebruik een time-tracker app, bijvoorbeeld Toggle.

Neem pauzes

Neem pauzes tijdens je werktijd. Dit kan helpen om je geest te verfrissen en je creativiteit te stimuleren. Probeer een wandeling te maken, iets leuks te doen of gewoon even te ontspannen. Onthoud dat tijdmanagement een vaardigheid is die je moet oefenen. Het kan even duren voordat je de juiste methode hebt gevonden die voor jou werkt. Maar met enige oefening en toewijding, kun je succesvol zijn in het beheren van je tijd als creatief persoon.