Nu online! Gratis Ebook: 5 onmisbare tips om je creatieve werk te delen & verkopen via Instagram. Download hier


Over Kiki

Creatieve business & marketing coach voor creatieve makers en kunstenaars die meer uit hun creatieve onderneming willen halen.

Over Kiki

Creativity coach voor vrouwen met een creatieve (business) droom

Create, the world needs your colors! 

Ik ben Kiki en met Artiskiek help ik vrouwen hun creatieve business te laten groeien. Op een manier die bij hen past en zonder sluwe marketing trucs of pusherige sales. Ik heb 10 jaar in marketing gewerkt (van corporates tot bureaus en creatieve start-ups) en daarnaast veel eigen illustraties en prints verkocht. Inmiddels ben ik opgeleid Co-Active coach (ICF) en coach ik creatieve ondernemers. Ik word nergens blijer van dan zien dat creatieve vrouwen hun creatieve dromen volgen en hun werk goed gaan verkopen.

Credentials:

 Co-Active Coaching (Fundamentals & Intermediate, oktober 2023, ICF geaccrediteerd). Afgestudeerd in Communicatie & Multimediadesign, specialisatie Concept Design

Mijn creatieve pad​

Ik begon al als kleine peuter met tekenen en schilderen. Vanaf dat ik 5 was ging ik wekelijks naar het kinderatelier aan huis bij een kunstenares. Hier mocht alles. Het was fantastisch om met zoveel verschillende materialen bezig te zijn en mijn moeder presenteerde thuis al mijn creaties in een vitrinekast. Ik won allerlei prijzen, van een schilderwedstrijd van Joop van de Ende tot de Kunstbende. En toen.. werd ik puber. Creativiteit was niet cool, zo concludeerde ik. Ik stopte bij het kinderatelier en stopte mijn creativiteit ergens in een donker verborgen hoekje. Zo, opgeruimd staat netjes. 

Kunstacademie drop-out

Stiekem vond ik tekenen nog steeds het leukste vak en ik meldde me op mijn 16e toch aan voor de vooropleiding van de Kunstacademie in Utrecht. Hier liep ik vrij snel tegen mezelf aan. Het verhaal achter je werk bleek hier belangrijker dan je werk zelf. Ik snapte het niet. Ik wilde gewoon mooie dingen maken. Toen ik op een gegeven moment te midden van een berg afval zat om een ‘nest voor mezelf te bouwen waar ik me veilig in voelde’ besloot ik dat dit niet voor mij was weggelegd. Ik stopte en besloot dat ik beter Rechten kon gaan studeren. Een leven als creatief paste duidelijk niet bij mij. Mijn rationele brein nam het over van mijn creatieve. 

10 jaar in marketing: van online marketing consultant tot marketing executive

Rechten. Really?! Al heel snel werd duidelijk dat dit het niet was voor mij. Ik bleef een creatief. Uit een studiekeuze test kwam Communicatie & Multimediadesign. Dit leek me een goed idee, want je leerde hier zowel over design als creatieve concepten bedenken als content creëren. Na mijn afstuderen bij het Stedelijk Museum Amsterdam werkte ik 10 jaar als marketeer voor grote bedrijven en creatieve start-ups. Ik startte verschillende creatieve ondernemingen on the side waarmee ik illustraties en prints maakte. Ik zette mijn marketingkennis in om te verkopen. Ik volgde  allerlei creatieve cursussen – van portretschilderen tot allerlei illustratiecursussen. 

Van 100 ideeën naar focus

Tot ik in juli 2021 moeder werd van Willem. Het moederschap maakte een enorme ondernemingskracht in mij los. Ik leerde hoe ik moest focussen, keuzes maken en daar 200% voor gaan. Ik zegde mijn baan op, ging als freelancer werken, stelde doelen en zat al voor ik überhaupt was begonnen voor een half jaar bomvol met klanten. Er ontstond ruimte voor mijn creativiteit. Heel veel ruimte. Ik voelde dat ik mijn marketingkennis en ervaring met creatief ondernemen wilde inzetten om anderen ook te helpen hun creatieve business dromen waar te gaan maken. Ik vind het zó zonde als ik mensen zie met een grote droom, maar vast blijven zitten in werk of een leven dat ze niet gelukkig maakt. Mijn missie voor ARTISKIEK werd groter en groter. Ik volgde coachingsopleidingen, hielp mijn klanten transformeren van stille schaduwkunstenaars naar succesvolle creatieve ondernemers. Dit is wat ik doe. En het is het leukste ooit! 

Geen 1 creatief ondernemerspad is hetzelfde 

Zo zie je maar. Mijn creatieve pad is ook een bumpy one. En dat is helemaal oke! Je bent nooit te laat om te starten met het waarmaken van jouw creatieve dromen. Ik weet zeker dat jij het ook kunt. 

Ga jij ervoor?

Certificaten en credentials Kiki 

Ik ben afgestudeerd in Communication & Multimediadesign. Deed mijn afstudeerstagen bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Werkte daarna 10 jaar in marketing. Eerst in de modewereld, daarna als online marketing consultant bij een marketingbureau en later als marketing executive bij een corporate. Ik werkte als freelancer voor verschillende grote bedrijven en creatieve start- en scale-ups.

Ik volgde tientallen creatieve cursussen en opleidingstrajecten. Startte twee creatieve bedrijven; een in interieurprints en een in illustraties. Volgde verschillende coachingsopleidingen Praktische Coachingsvaardigheden, Co-Active coaching Fundamentals en Co-Active coaching Intermediate (ICF geacrediteerd). 

De nieuwsbrief die je wél wil lezen

creatieve inspiratie en marketing tips in je mailbox

Nieuwsbrief Signup